"Гостинний «Литовський дім» прийняв учнів зі сходу України"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
15 листопада 2014

Країни Прибалтики не вперше простягають руку дружби Україні і допомагають нам долати наслідки російської агресії. Зокрема Литва вже приймала на лікування та реабілітацію поранених у зоні АТО бійців, які знаходилися у лікарнях та шпиталях Дніпропетровська.

А днями до Литви Дніпропетровщина відправила на навчання сімох восьмикласників — дітей з родин переселенців зі сходу України. Українські підлітки житимуть і навчатимуться у Вільнюсі в міжнародній школі «Литовський дім» увесь нинішній навчальний рік, і навіть залишаться там на літні канікули. Згідно з домовленостями керівництва Дніпропетровської області та Литви, усі витрати на навчання, проживання, харчування і забезпечення одягом взяла на себе литовська сторона. Крім того, діти-переселенці ще й отримуватимуть стипендію, яка становитиме 100 литовських літів (це приблизно 500 гривень). Учнів спеціально обирали приблизно одного віку, щоб вони могли навчатися за однаковою шкільною програмою. Українських школярів у Литві супроводжуватиме викладач з Дніпропетровська, який отримуватиме заробітну плату європейського рівня.

На дорогу від консульства Литовської Республіки дітям у Дніпропетровську подарували шкільні набори, а від обласної влади — фото?апарати. Тож у наших учнів буде можливість поділитися з батьками враженнями від перебування у дружній Литві. Сподіваємося, що своєю чергою школярі не підведуть і не осоромлять Батьківщину поганим навчанням — чекаємо від них хороших оцінок!



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua