"GPS контролює виконання робіт"

Валерій МЕЛЬНИК
11 лютого 2014

Волинські газовики обладнали GPS-модулями автомобілі своєї служби. Це дало змогу підвищити рівень обслуговування споживачів за рахунок оперативності й чіткості в роботі. Вже відомо, що торік ПАТ «Волиньгаз» отримало від новації прекрасний економічний ефект — на третину зменшило свої витрати на придбання пального. 

Багатофункціональні прилади з GPS-приймачем відстежують місцеперебування автомобіля й фіксують його на дистанційній карті. У разі втрати зв’язку в пам’яті приладу зберігається до 8 тисяч записів, які надійдуть до диспетчера відразу після відновлення зв’язку.

— Тепер можемо контролювати маршрут кожної машини. Маємо змогу звірити фактичний кілометраж, що показала програма, із тим, що за день, тиждень, місяць написав водій в шляховому листі, — розповів про ще один нюанс застосування новітньої технології перший заступник голови правління — головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт. — З приладом можна не тільки спостерігати за переміщенням машини в режимі реального часу, а й складати найдоцільніші графіки і маршрути руху нашої техніки.

Цього року ПАТ «Волиньгаз» для контролю за своєчасним і якісним виконанням планових робіт з обслуговування газотранспортної мережі планує вдосконалити програму GPS-контролю.

Усього на підприємстві, яке постачає блакитне паливо у 235 тисяч сімей і обслуговує майже вісім тисяч кілометрів розподільних газопроводів, 259 одиниць автомобілів та спецтехніки. Отож, економічний ефект від користування GPS-системою буде вагомим і для власників газорозподільної компанії, і для користувачів газу, на плечі яких раніше перекладали і «непродуктивні» втрати палива та підвищений знос автомобілів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua