КРИЗА.ПрезидентФранціїНіколяСаркозітаканцлерНімеччиниАнґелаМеркельпідбилипідсумкизустрічізгрецькимпремєромнапередоднісамітукраїн«Великої 20-ки» уКаннах.

Раніше грецький прем’єр заявив, що хоче провести референдум щодо того, чи варто його країні брати чергову міжнародну позику. Але європейські лідери дали зрозуміти, що насправді йдеться про те, чи залишиться Греція у єврозоні.

«Європа, так само як і МВФ, не зможе надати Греції шостий транш згідно з програмою допомоги допоки не буде знято всі питання довкола референдуму,» – сказав президент Франції Ніколя Саркозі.

У свою чергу канцлер Німеччини дала чітко зрозуміти, що при всій повазі до Греції, Європа, перш за все, думатиме про свої власні інтереси.

«У будь-якому разі нам треба зберегти стабільність євро. Ми б хотіли радше зробити це разом з Грецією, ніж без неї. Проте нашим основним завданням є втримати євро, аби європейська валюта залишалася сильною,» – сказала канцлер Німеччини Анґела Меркель.

Вона також зазначила, що тепер Європа готова розглянути можливість виходу Греції із єврозони. Меркель також розкритикували грецьку владу за те, що рішення про проведення референдуму було ухвалено без консультації з європейськими лідерами та позичальниками.

 Copyright © 2011 euronews