"Греція: замість 23 відсотків ПДВ лише 13"

6 серпня 2013

ПДВ. 1-го серпня в Греції набувають чинності нові ставки податку на додану вартість. Замість 23% ПДВ становитиме 13%, але не скрізь.

Нова ставка поширюється на ресторани будь-якої категорії, зокрема на усю їжу та напої, які там продають. Але не на алкоголь – тут все лишиться так, як і було.

Зниженням ПДВ влада намагається привернути туристів дешевшою їжею.

Аналітики вважають: «Неймовірно важливо, аби власники ресторанів суттєво знизили ціни. Адже це – перше значне зниження податків у Греції за останні три роки».

Але власники ресторанів не в захваті. Для туристів зниження цін безперечно хороші новини. Але не для греків: «Справа у тому, що більшість греків не можуть дозволити собі їсти в ресторанах, а зовсім не в тому, що їхній рахунок буде на євро-два меншим через новий ПДВ».

Клієнти сподіваються на краще: «Для нас, відвідувачів ресторанів це добре і для туристів також. Загалом це добре для грецької економіки»

З Афін передає кореспондент Євроньюз «Якщо це не спрацює, і омріяного ефекту не буде, а ціни не зміняться, уряд обіцяє переглянути свою політику і збільшити ПДВ назад до 23% з 1-го січня нового року».

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua