"Грібаускайте назвала Росію терористичною державою"

20 листопада 2014

Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що якщо не зупинити Росію в Україні, то агресія може поширитися по Європі. При цьому вона назвала РФ терористичною державою.

Про це Грібаускайте сказала у четвер в інтерв'ю радіо LRT, передає Delfi. «Україна сьогодні бореться за мир в усій Європі, за усіх нас. Якщо терористичну державу, яка здійснює агресію проти свого сусіда, не зупинити, то агресія може поширитися по Європі і далі», – сказала вона.

За словами Грібаускайте, Україна потребує всебічної підтримки.

«І політична, і ділова, і гуманітарна, і військова підтримка потрібні, щоб ця країна, її жителі, які обрали демократичний шлях, які вважали за краще самі управлятися у своїй державі, які вирішили, в якому напрямку їхня держава має рухатися - тобто в європейському напрямку, аби вони могли робити це не під тиском, без військових інтервенцій, без агресії», – сказала президент Литви.

Вона також наголосила, що Україні доводиться боротися не лише з військовим нападом, а й з економічною, інформаційною агресією.

«Литва, як і інші європейські держави, розуміє, що за мир треба боротися, мир треба захищати, незалежність і суверенітет недоторканні, кожен народ має право мати свою державу, і ніхто не може йому диктувати – маленькій або великій державі – ніхто не може диктувати, як вона повинна жити. Отже це ми усі повинні чітко сказати нинішньому Кремлю, керівництву нинішньої Росії, що потурання таким діям не буде ніколи», – сказала президент Литви.

УКРІНФОРМ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua