"Грип та ГРВІ: убільшості випадків температуру збивати не потрібно"

4 квiтня 2014

«Ситуація із захворюваннями на грип та ГРВІ та  профілактика сезонних захворювань» — такою була тема нашої «прямої лінії», впродовж якої на запитання читачів відповідала головний позаштатний спеціаліст МОЗ, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Ольга ГОЛУБОВСЬКА. Серед запитань було й таке.

— Чула таку думку, що при грипі температуру не треба збивати.  Скажіть: чи правильно це?

— Температура — це реакція організму на збудник. Дуже поширена помилка: коли вона піднімається навіть до 37,50С, її негайно починають збивати. У жодному разі цього робити не можна, адже підвищення температури — захисна реакція організму. Зазвичай  у більшості хворих температуру, нижчу за 38,50, збивати не потрібно. Є винятки: зокрема, її слід знижувати в разі судом, якщо людина пережила гостре порушення мозкового кровообігу або має кісти чи пухлини мозку. Проте збивати обережно. Чотири рази на день пити жарознижувальні засоби неприпустимо. Як правило, досить одного разу на ніч. 

Більше інформації про лікування грипу читайте на сайті immunoflazid.com.ua.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua