"Гроші ФІФА на розвиток футболу розкрадали і використовували не за призначенням"

8 червня 2015

Кошти у розмірі 10 мільйонів доларів, виділені Міжнародною федерацією футболу на розвиток футболу у країнах Карибського басейну, були витрачені на інші цілі через рахунки, контрольовані екс-віце-президентом Джеком Вореном.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Бі-бі-сі.

«Чи не найбільше – 4,86 мільйона доларів, - перерахували на рахунок великої торговельної мережі в Тринідаді і Тобаго на батьківщині колишнього футбольного функціонера… Ще одна стаття витрат – 1,6 мільйона. Гроші перерахували у якості виплат за позиками і кредитними картами екс-чиновника, а ще 360 тисяч зняли особи, пов’язані з Ворнером», –йдеться у публікації.

Американські прокурори додали, що більша частина цієї суми пізніше була повернута Ворнеру, але вже у національній валюті.

Нагадаємо, набирає обертів корупційний скандал у Міжнародній федерації футболу.

Колишній віце-президент ФІФА Джек Ворнер є одним з 14 людей, проти яких влада США 27 травня висунула звинувачення у справі корупції в ФІФА. У справі також фігурують Зепп Блаттер – керівник ФІФА, який минулого вівторка подав у відставку, і високопосадовець Федерації Чак Блейзер, котрий зізнався у хабарництві.

«Я та інші члени виконавчого комітету ФІФА погодилися на отримання хабарів у зв'язку з вибором Південної Африки господинею Чемпіонату світу 2010 року», – заявив тоді Чак Блейзер. Йому загрожує 20 років ув’язнення. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua