"Гроші, що пахнуть бензином"

Євдокія ТЮТЮННИК
26 червня 2013

ВИНАХІДНИКИ. За нинішніх цінових перипетій з пальним знайти місцину, з якої можна черпати бензин — те саме, що знайти золоту жилу. У Прилуцькому районі на Чернігівщині, приміром, жителі одного населеного пункту помітили, що викопані на полі ямки пахнуть нафтопродуктами, і почали їх активно поглиблювати та вичерпувати: разом з водою набирався газолін, шар якого через хімічні властивості плавав угорі посудини і легко зливався. Так, на думку екологів, селяни врятували від забруднення довкілля. І, поза сумнівом, непогано на тому заробили.

Організатор бензинового бізнесу потрапить за грати на три роки з іспитовим терміном на 1 рік. Фото з сайту mvs.gov.ua

Тим часом саме у Прилуцькому районі трапився ще один випадок із «бензинової серії»: приватний підприємець почав тихцем виготовляти «жужку», якій безпідставно присвоював марки А-95, А-92 та А-76. За повідомленням прес-групи Управління СБУ в Чернігівській області, низькопробна суміш надходила на автозаправні станції Чернігівської, Київської, Вінницької та Одеської областей. 

За матеріалами СБУ, органами міліції проти винахідливого підприємця та його спільника було порушено кримінальну справу, вирок по якій винесено Прилуцьким міжрайонним судом. За виготовлення фальсифікованої підакцизної продукції та її реалізацію обсягом 100 тисяч літрів організатор бензинового бізнесу потрапить за грати на три роки з іспитовим терміном на 1 рік, а його спільник заплатить штраф. Незаконно виготовлена продукція та обладнання, на якому її змішували, підлягають конфіскації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua