"Гроші за атестацію не братимуть"

Наталя БІЛОВИЦЬКА
18 квiтня 2014

Для прозорості процесу переатестації вчителів на Дніпропетровщині запускають відповідний електронний модуль, який дасть змогу педагогам дистанційно, без суб’єктивного впливу підвищити або підтвердити свою професійну кваліфікацію. Атестацію педагоги мають проходити кожні п’ять років. За її допомогою також можна претендувати, зокрема, на звання «вчитель-методист» або «старший вчитель».

«Були нехороші речі, коли з учителів за переатестацію брали гроші. Нині вводимо електронний модуль, щоб цього уникнути. Кожен педагог тепер зможе зайти в Інтернет і переатестуватися безкоштовно. Адже для вчителя 100—150 гривень це чимало», — зазначив в.о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

В електронному модулі «Педагогічна атестація» у кожного вчителя буде свій «особистий кабінет». Там міститимуться всі робочі матеріали, які педагог раніше надавав для атестації у паперовому вигляді, а тепер їх переведуть в електронний формат. Зокрема, це конспекти уроків, методичні розробки, сценарії учнівських заходів та відкритих уроків, списки учнів педагога — учасників олімпіад. На освітніх сайтах, які матимуть програму «Педагогічна атестація», можна буде подивитися матеріали «особистого кабінету».

Проект електронного модуля розпочали впроваджувати днями, а з вересня цього року заплановано його стовідсоткове застосування в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Дніпропетровщини. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua