"Грузія ділиться досвідом системних реформ"

7 березня 2015

Міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко, перебуваючи з робочим візитом у Грузії, провела зустрічі з головою Канцелярії уряду Грузії Майєю Цкітішвілі, радником прем’єр-міністра Грузії, секретарем Економічної ради Георгієм Кохарією. Сторони обговорили досвід цієї країни у проведенні системних реформ, особливості взаємодії органів державної влади Грузії зокрема з представниками бізнесу, а також особливості реформування державної служби.

«Уряд України зацікавлений у досвіді проведення грузинських реформ і намагається враховувати його у своїй роботі. Тому ми зацікавлені в обміні інформацією, а також у підтримці постійного діалогу між нашими країнами у питаннях реформування практично всіх сфер», — зазначила Ганна Онищенко під час зустрічі з головою Канцелярії уряду Грузії.

Тамтешній фахівець поінформувала про особливості взаємодії органів державної влади Грузії, розповіла про запровадження електронного урядування, яке істотно підвищило ефективність діяльності органів влади Грузії та зменшило паперовий документообіг на 90%.

Майя Цкітішвілі повідомила, що у Канцелярії уряду Грузії створено окремий департамент, який відповідає за координацію всієї міжнародної допомоги, яку отримує Грузія. Департамент забезпечує взаємозв’язок між донорськими організаціями й органами влади, а його існування дає змогу урядові своєчасно отримувати необхідну допомогу — не лише фінансову, а й технічну (наприклад консультації експертів), контролювати її ефективність та готувати звітність про використані кошти.

Під час зустрічі з радником прем’єр-міністра Грузії, секретарем Економічної ради Георгієм Кохарією Ганна Онищенко висловила подяку за постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України й за надану гуманітарну допомогу, повідомляє прес-служба Міністра Кабінету Міністрів.

А у зв’язку з оголошенням в Україні Дня жалоби за загиблими на шахті імені Засядька Ганна Онищенко зробила запис у Книзі скорботи в Посольстві України в Грузії. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua