"Гучні титули Еліну не злякали"

Валерій КАЛІНІЧ
15 серпня 2014

Наприкінці серпня на кортах «Флашінг Медоус» у Нью-Йорку розпочнеться один із чотирьох турнірів Великого шолома — Відкритий чемпіонат США. Готуючись до цього випробування, найсильніші майстри великої ракетки перевіряють свої сили в серії міжнародних турнірів на твердому покритті.

Один з них WTA Premier триває в американському Цинциннаті. Впевнено розпочала ці змагання із призовим фондом близько двох з половиною мільйонів доларів харківська тенісистка Еліна Світоліна. У дебютному поєдинку перша ракетка України за півтори години впоралася із господинею кортів Лорен Девіс.

Гучна сенсація відбулася в другому раунді цього престижного турніру. Турнірна сітка вивела лідера збірної України на одну з найсильніших тенісисток світу. Місяць тому Петра Квітова з Чехії стала переможницею попереднього турніру Великого шолома — Вімблдону. На шляху до фіналу вона обіграла старшу із сестер Вільямс Венеру, а у вирішальному матчі завдала поразки 20-річній  Ежені Бушар з Канади.

Зрозуміло, що напередодні зустрічі 19-річної Світоліної та четвертої ракетки світу спеціалісти і журналісти віддавали перевагу чинній переможниці Вімблдону. Однак, попри песимістичні прогнози на свою адресу, підопічна англійського тренера Йєна Хьюза виграла перший сет 6:2. У другому чешка кинулася виправляти становище: вона вела в рахунку 3:0. Однак наша землячка не знітилася перед грізною суперницею і перемогла на тай-брейку — 7:6.

У це важко повірити, але ще два роки тому харків’янка розпочинала сезон, перебуваючи у третій сотні рейтингу тенісисток-професіоналів. Свою першу перемогу в турнірі WTA Еліна здобула на Кубку Баку влітку 2013-го. Цього року повторила свій успіх у столиці Азербайджану, обігравши на шляху до титулу відому італійську спортсменку Франческу Ск’явоне та Бояну Йовановськи  із Сербії.

Наступною суперницею українки в Цинциннаті стане Карла Суарес-Наварро з Іспанії, сіяна на цьому турнірі під п’ятнадцятим номером.

ТАБЛО «УК»

Жіночий турнір у Цинциннаті, Огайо, США Перший раунд

Еліна Світоліна (Україна) — Лорен Девіс (США, WC) 6:3, 6:2

Другий раунд

 Еліна Світоліна (Україна) — Петра Квітова (Чехія) 6:2, 7:6



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua