"Хабарника піймали на гарячому"

Василь БЕДЗІР
12 березня 2015

Щоб потенційному призовнику допомогти втекти від мобілізації до ЗСУ, керівник Виноградівсько-Іршавського об’єднаного районного військового комісаріату Закарпатської області вимагав 500 доларів. Ці гроші він навіть тримав у руках, та скористатися ними не встиг. Його на гарячому затримали працівники військової прокуратури Західного регіону України. За словами правоохоронців, районний комісар вимагав хабар від сестри військовозобов’язаного за прикриття від мобілізації її брата.

— Поки що цю людину відсторонили від посади, триває розслідування, — прокоментував подію обласний військовий комісар Іван Васильцюн. — Я не можу звільнити людину без рішення суду.

Правоохоронці зафіксували факт передачі грошей на плівку, тож тепер затриманому важко буде спростувати висунуті йому звинувачення. За вчинення правопорушення, передбаченого частиною 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, людині загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі, повідомила керівник прес-групи управління СБУ у Закарпатській області Людмила Коршунова. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua