"Харків готується до Євробаскету"

Світлана ГАЛАУР
30 березня 2013

РОБОЧА ПОЇЗДКА

На переконання Олександра Вілкула, це відкриє нові можливості для розвитку області

Одним із головних заходів, в якому взяв участь віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час робочої поїздки до Харківської області, стало  виїзне засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, де обговорювали актуальні питання  нарощування обсягів будівництва доступного житла в регіоні. Було також підбито попередні підсумки опалювального періоду 2012—2013 років та поставлено завдання на майбутній ремонтний період, а також розглянуто пілотний проект модернізації інженерного обладнання житлового фонду обласного центру. 

Перед засіданням колегії Олександр Вілкул ознайомився з напрацюваннями щодо будівництва багатофункціональної спортивної арени для проведення матчів Євробаскету-2015, відвідав міні-завод із виробництва купе кабін КСП «Харківміськліфт», оз?на?йо?мився з роботою реконструйованої котельні КП «Харківські теплові мережі» та темпами зведення житлового комплексу в рамках реалізації програми будівництва доступного житла. Після огляду об’єктів віце-прем’єр-міністр поділився враженнями про побачене з журналістами.

Зокрема Олександр Вілкул поінформував представників мас-медіа про проведену в Харкові виїзну нараду з підготовки міста до чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році. За його словами, Україна має успішний досвід проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який став найбільш масштабною спортивною подією на європейському континенті, і Харків взяв  у ньому гідну участь. Нині країна готується прийняти другу за масштабністю спортивну подію Європи. «Завдяки Євробаскету Харків отримає нову багатофункціональну арену. Про неї треба говорити не лише як про місце проведення баскетбольних матчів, а й набагато ширше, адже там можна проводити змагання з більш ніж 100 видів спорту, а також концерти, виставки. У Європі та США на таких мультифункціональних аренах відбувається 280—290 подій на рік», — підкреслив урядовець. Олександр Вілкул під час брифінгу пообіцяв харків’янам добудувати за державні кошти метро, провести роботи з будівництва й ремонту доріг та благоустрою міста.

Відповідаючи на запитання власного кореспондента «УК» щодо подальшої долі «хрущовок», в яких мешкає ще багато харків’ян, віце-прем’єр-міністр зазначив: «Питання енергоефективності будинків, особливо типових серій, які ми називаємо «брежнєвки» і «хрущовки», дуже важливі для України. Шлях один — комплексне утеплення. Якісна термомодернізація відбувається тоді, коли утеплений дах, підвал, стіни та встановлені енергозберігаючі вікна. У Програмі активізації розвитку економіки закладений фінансовий ресурс на підтримку створення ОСББ. Ці гроші люди можуть направити в тому числі і на термомодернізацію таких будинків», — наголосив він.

Олександр Вілкул також  зазначив, що з цього питання дуже великий досвід накопичений у Німеччині, Чехії, Словаччині та інших країнах, який можна і потрібно вивчати. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua