"Харківщина. Теплий дім для знедолених"

Світлана ГАЛАУР
8 листопада 2014

На Харківщині реалізуються міжнародні проекти, спрямовані на підтримку переселенців із зони АТО. У рамках III фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН та ЄС, насамперед взялися за реконструкцію будівель, в яких нині живуть ці люди, щоб створити для них прийнятні умови в осінньо-зимовий період. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

У Харкові встановлюють німецькі модульні будинки для переселенців. Фото Укрiнформу

«На сьогодні на Харківщині, за інформацією ООН,  майже 111 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути місця свого проживання через руйнування власних осель, переслідування і загрози життю членів їх сімей. Багато з них винаймають житло в приватному секторі, але є ті, хто не має засобів до існування і не може ані знімати житло, ані забезпечити собі харчування. Вони вимушені перебувати в центрах локального розміщення, організованих місцевою владою в містах і районах області. Більшість із них — інваліди, сім’ї з дітьми дошкільного віку, пенсіонери. Саме на об’єкти, які перебувають у комунальній власності і потребують негайної адаптації умов проживання до зимового періоду, і спрямовуватимуть фінансування наших міжнародних партнерів», — зазначив Ігор Райнін.

Він також підкреслив, що відповідно до підписаної тристоронньої Угоди між Харківською облдержадміністрацією, Харківською облрадою та Програмою розвитку ООН в рамках Концепції «Підтримка Проекту МРГ населення, постраждалого від конфлікту», в області вжиті заходи для термінового фінансування таких об’єктів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua