"Харківщина відгороджується від Росії протитанковими ровами і колючим дротом"

16 вересня 2014

На реалізацію проекту «Стіна» з бюджету Харківської області до кінця року виділять понад три мільйони гривень, які підуть на будівництво оборонних споруд на кордоні з Росією.

Про це розповів на засіданні постійної комісії Харківської облради з розвитку регіону начальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонслужбою, оборонної і мобілізаційної роботи Харківської ОДА Анатолій Шевцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Програма будівництва оборонних споруд розрахована до 2015 року з фінансуванням в 6 мільйонів гривень, причому в 2014 році з обласного бюджету буде виділено понад три мільйони гривень. Ці кошти будуть направлені на інженерно-технічне облаштування окремих ділянок місцевості в прикордонній смузі в шести прикордонних районах Харківської області. Планується вирити протитанкові рови, встановити колючий дріт, різні металоконструкції, улаштувати вертолітні майданчики і місця для блокопостів з тепловізорами і радіолокаційними станціями», – відзначив Шевцов.

За його словами, не йдеться про будівництво великої прикордонної стіни.

«Проект будівництва стіни припускає обгороджування держкордонів по усій їх довжині. Він буде розроблений і реалізований на рахунок держбюджету», – додав Шевцов.

За його словами, на кордоні області вже риють протитанкові рови.

«Довжина держкордону по території області становить 315 км (мінус 7,5 км річок). Вже вирито 17 кілометрів рову в районах міжнародних і міждержавних пунктів пропусків. Завдання прикордонної служби у разі, якщо буде напад, затримати супротивника хоч би на 30 хвилин на першому рубежі. Місцевість в районі кордону дуже відкрита, це в основному поля, і рів може мати значення для оборони», – сказав Шевцов. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua