"Харків’янки сплели вінок єдності"

Світлана ГАЛАУР
21 травня 2014

Цей захід відбувся в художній галереї «Костюринський провулок» у рамках всеукраїнської акції «Україно, розквітай!» У ньому взяли участь голова Харківського міського національного громадського об’єднання казахстанців «Бірлік» Макка Каражанова, а також представниці інших національних об’єднань Харкова. За їхніми словами, вони зібралися разом для того, щоб продемонструвати свою щиру любов до України, змайструвавши з шовкових стрічок і тканин вінок.

Як пояснила Макка Каражанова, витвір їхніх рук і сердець — це символ розквітаючої, сильної й самостійної України. «Такий багатий край з такими прекрасними людьми повинен тільки розквітати, і нічого йому не повинно загрожувати, ніякі зовнішні і внутрішні агресори. Ми повинні жити в світі любові, цінувати те, що ми маємо. Я молюся за Україну, щоб вона завжди розквітала», — сказала вона.

Окрім спільного вінка, кожна з учасниць акції власноруч створила по одній квітці для оберегу міста Харкова, який потім жінки передадуть Президенту України, як знак доброї волі.

— Виготовляти квіти для вінка і плести сам вінок — справа непроста, тож харків’янкам допомагав творити це диво професійний дизайнер, — розповіла організатор акції Ліліана Семенюта. — Нашою метою було показати, що всі українці — єдині і тільки разом, роблячи спільну справу, зможуть змінити себе, а отже, і світ — на краще.

На запитання, чому саме вінок взялися плести харків’янки, пані Семенюта пояснила, що, на їхню думку, саме він нагадує про давні традиції наших предків і повертає до історії українського народу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua