"Херсонщина збільшила врожайність"

24 липня 2013

ЗУСТРІЧ. Президент Віктор Янукович доручив забезпечити доступність плодоовочевої продукції для вітчизняних споживачів. Про це йшлося під час зустрічі глави держави з головою Херсонської обласної державної адміністрації Миколою Костяком у Криму.

«Президент чітко поставив завдання, як вона (плодоовочева продукція) реалізовуватиметься, за якою ціною, чи буде ця ціна доступна для наших людей. Усе це ми обговорили з Президентом, він дав чіткі завдання», –– цитує слова Микола Костяка прес-служба глави держави.

Окрім того, голова Херсонської облдержадміністрації доповів Віктору Януковичу про завершення збирання врожаю ранніх зернових в області. «Торік ми зібрали всього трохи більше мільйона тонн зернових культур, а в цьому році, завдяки прогресивним технологіям, що нині застосовують на Херсонщині, ми зібрали тільки ранніх зернових понад мільйон тонн», — сказав він, додавши, що 90% цьогорічного врожаю області становить продовольче зерно.

Під час зустрічі також обговорено питання протипожежних заходів під час збору врожаю. Микола Костяк розповів про торішні пожежі, які виникали через посушливе літо. «На Херсонщині була велика пожежа. Коли побачив, що ми самі не впораємося з цією подією, звернувся особисто до Президента Віктора Януковича, який дав вказівки, щоб було задіяне Міністерство надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство оборони. І спільними зусиллями ми ліквідували пожежу», –– сказав Микола Костяк, підкресливши, що у питанні пожежної безпеки на полях Президент тримає руку на пульсі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua