Крига скресла. У місті відновлено роботу теплоелектроцентралі, яка забезпечує теплом майже половину жителів обласного центру. На жаль, з настанням опалювального сезону ПАТ «Херсонська ТЕЦ» ще не запустила власні потужності для подачі тепла. Тож більш як тиждень не опалювалися окремі мікрорайони міста, понад 40% дитячих садочків, лікарень, об’єктів культури та соціальної сфери, що отримують тепло від ТЕЦ.

Складна ситуація пов’язана з тим, що ПАТ «Херсонська ТЕЦ», яке є державним підприємством, може розпочати роботу лише тоді, коли отримає від  НАК «Нафтогаз України» номінації (обсяги споживання) природного газу. До 13 листопада номінації газу не надійшли, а питання набуло резонансу не лише в обласному центрі. У зв’язку з тим, що проблему не розв’язала міська влада, скликали екстрене засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Там заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан зазначив, що «питання отримання номінацій на опалення може бути вирішене тільки між двома господарюючими підприємствами — ПАТ «Херсонська ТЕЦ» і НАК «Нафтогаз України». Вони повинні узгодити графік реструктуризації заборгованості ТЕЦ за попередній період, заручившись підтримкою виконавчого комітету міської ради». Вадим Чабан поінформував, що регіональна комісія з питань ТЕБ та НС надала конкретні рекомендації щодо негайного надання тепла мешканцям, які його ще не отримали.

До остаточного розв’язання ситуації з подачею тепла з боку ТЕЦ долучився голова Херсон­ської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який пізно ввечері 13 числа зв’язався з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Завдяки втручанню Прем’єра вдалося запустити Херсонську ТЕЦ. Тепло в усіх оселях містян з’явиться протягом найближчих днів.