"Хліб не подорожчає"

Наталя БІЛОВИЦЬКА
11 квiтня 2014

На Дніпропетровщині врегулювали ситуацію з цінами на соціальний хліб. Обласна влада обіцяє, що принаймні до літа він не дорожчатиме. За словами в.о. заступника голови — керівника апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана, ціни втримають завдяки підписанню двох меморандумів: за участі облдержадміністрації досягнуто домовленостей між хлібозаводами та Аграрним фондом, а також між хлібозаводами та мережами супермаркетів. 

Тож прозора та чесна спільна робота Аграрного фонду України з виробниками хлібної продукції має посприяти стабілізації цін на соціальні сорти. Меморандум за участі Аграрного фонду та обладміністрації підписали майже всі хлібозаводи Дніпропетровщини. Мусить спрацювати і другий чинник, який закладено в домовленостях між хлібозаводами і торговими мережами.

«Пекарі поскаржилися, що супермаркети викручують їм руки і не поспішають сплачувати за реалізований хліб. Хоча зазвичай вони це робили упродовж 40—90 днів, — зауважив Геннадій Корбан. — Ми запросили всі супермаркети підписати меморандум за участю облдержадміністрації про те, що саме за хліб оплату пекарям здійснюватимуть упродовж 14 днів. Що це дає? Ви самі розумієте: це оборотні гроші для виробників». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua