"Хлороформ в Одесі не застосовували "

Тетяна БОДНЯ
23 квiтня 2015

У Будинку профспілок в Одесі під час пожежі 2 травня 2014 року хлороформ не застосовувався. Про це під час брифінгу заявив перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир. За його словами, версія про застосування отруйного газу не має підтвердження.

«Люди загинули від отруєння чадним газом і продуктами горіння», — сказав В. Гузир. Він наголосив, що доказів умисного підпалу також не знайдено, пожежа сталася через застосування запалювальних сумішей. За словами заступника Генпрокурора, на тілах загиблих не виявлено ознак застосування насильства.

Як відомо, торік у травні в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Тоді ж з’явилася інформація, що в його приміщеннях було виявлено хлороформ.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й заздалегідь сплановані. Через декілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кількох співробітників міліції. Тоді ж екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі був оголошений у розшук. Він перетнув кордон України й сховався від слідства.

За словами В. Гузиря, нині слідство встановило, що Д. Фучеджі знаходиться на території Придністровської республіки. Перший заступник Генпрокурора нагадав, що ця людина перебуває в розшуку, підозрюється у зловживанні владою й службовій недбалості. Також до кримінальної відповідальності притягнуті троє співробітників міліції, справи яких уже направлені на розгляд суду.

Ще одна частина розслідування, за словами В. Гузиря, стосувалася визначення й розшуку організаторів масових заворушень. За його результатами затверджені два обвинувальних висновки щодо 22 осіб, 11 з яких нині перебувають під вартою. Ще 13 осіб, за його словами, знаходяться у розшуку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua