БУДІВНИЦТВО

Найвищий в Україні будинок буде збудовано в Києві. Це буде торгово-офісний комплекс.

«Найвищим об’єктом, погодженим Міністерством як експериментальне будівництво, є 54-поверховий громадський, торгово-офісний, готельний комплекс з апартаментами підвищеної комфортності, підземним та надземним паркінгами на перетині вул. Борщагівської та просп. Повітрофлотського у Шевченківському районі Києва. Його висота становитиме 232,8 метри», - ідеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.

Згідно з програмою експериментального будівництва будинків підвищеної поверховості, в Україні на даний момент проектується і зводиться 25 об’єктів. З них вже 6 побудовано, 8 об’єктів будується, на 11 об”єктах будівництво призупинено.

Найбільша кількість будинків з умовною висотою більше 100 метрів зосереджено в столиці. Також будівлі підвищеної поверховості розташовані в Донецьку та Дніпропетровську - по одному на кожне місто.

Як стало відомо, найвищу в світі вежу у Саудівській Аравії побудує підконтрольна саудівському принцу Алваліду бен Талалу компанія Jeddah Economic Co спільно з холдингом Bin Laden Group.

ДОВІДКОВО

Нагадаємо, найвищий насьогодні хмарочос «Бурдж Халіфа» («Арабська вежа») був відкритий в Дубаї (ОАЕ) на початку 2010 року. У ньому знаходяться найвищий у світі нічний клуб, найвищий басейн, найвищий ресторан і найвища мечеть. На сьогоднішній день це найвищий хмарочос у світі - 828 метрів заввишки.

ТСН