"Хочеш експортувати, то вчися декларувати"

Олександр ВЕРТІЛЬ
14 травня 2014

Коли товар іде на експорт, митники звертають увагу на всі нюанси оформлення операції. Як правило, виробники чітко дотримуються відповідних вимог і правил. Хоч — не завжди. Як повідомив в.о. начальника Сумської митниці Міндоходів Віталій Миранюк, днями працівники управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями під час моніторингу документів виявили ризикові операції в одного з підприємств.

Так, директор подав декларацію, в якій містилися неточні та недостовірні дані про товар, який відправляли на експорт. Насправді ж ішлося про різноманітні лампи розжарювання з вольфрамовою спіраллю, які підлягають обов’язковому декларуванню під час переміщення через митний кордон України. Нині фахівці проводять експертизу вилученого вартістю близько 200 тисяч гривень.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення», що передбачає штраф  розміром 100 відсотків вартості вилученого з його конфіскацією. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua