БЛАГОДІЙНІСТЬ

Шість харківських підприємств, що спеціалізуються на випічці хліба, почали безкоштовно поставляти свою продукцію в лікарні обласного центру. Проявити благодійність хлібопеків попросила міська влада.

У лікувальних установах, на жаль, як поінформувала заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, недостатньо коштів, щоб організувати повноцінне харчування хворих.

Про цю проблему під час відвідування міської клінічної лікарні N 2 дізнався Харківський міський голова Геннадій Кернес і прийняв рішення звернутися до пекарів з проханням допомогти місцевим лікувальним установам на благодійній основі.

У той же день відбулася нарада з вирішення цього питання, в якій взяли участь представники харківських хлібопекарень, головні лікарі, бухгалтери лікувальних установ і пологових будинків. Вони проаналізували ситуацію, що склалася, визначили необхідну кількість хлібних поставок, і вже на наступний день після зібрання запашні буханці потрапили за призначенням.

За словами Світлани Горбунової-Рубан, про використання благодійного хліба керівництву лікувальних установ міста запропоновано щоденно інформувати Департамент охорони здоров'я Харківської міської ради.