"І червень буває мінливим"

3 червня 2014

У перші дні червня погодні умови будуть подібними до тих, які спостерігалися протягом минулого тижня. Дощі будуть менш інтенсивними, лише подекуди, зокрема на Дніпропетровщині, Кіровоградщині, Черкащині, Вінниччині вони досягатимуть критеріїв сильних. Про це повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Підвищена кількість опадів у травні на всій території України не позначилася негативно на розвитку сільськогосподарських культур.

Надалі температура повітря підвищуватиметься. 2—3 червня вона становитиме +20…+25°С, на сході: +28…+30°С. 4—5 червня дощі припиняться у північних, східних, а також деяких центральних областях, повідомляє прес-служба ДСНС. Зона опадів переміститься на захід і південь країни. У цей час стовпчики термометрів підніматимуться на сході до +30…+33 °С, на заході показники коливатимуться в межах +20…+25 °С. З 6 червня опади припиняться на всій території й температура повітря почне зростати до +27…+32 °С, на сході та північному сході — до +30…+35 °С. А протягом 11—12 червня на всій території максимальна температура повітря становитиме +35 °С. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua