"Ікона на ящику з-під набоїв"

Олена ІВАШКО
13 травня 2015

У виставковій експозиції Южноукраїнського міського історичного музею з’явився новий незвичний експонат —  ікона, яку її автор Наталія Волобуєва написала на ящику з-під набоїв, привезеному з зони АТО. Ікона придбана генеральним директором ВП ЮУАЕС Володимиром Лісніченком під час благодійної виставки-аукціону, організованої за сприяння ДП «НАЕК «Енергоатом» та Національного музею українського народного декоративного мистецтва. Усі кошти, зібрані на аукціоні в сумі понад сто тисяч гривень, вже спрямували на підтримку Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, який надає допомогу військовим і цивільним у зоні проведення АТО на сході України.

Перед тим, як потрапити до міського історичного музею, ікона певний  час перебувала в бібліотеці Палацу культури «Енергетик», де була ключовим фрагментом книжкової виставки, присвяченої Дню пам’яті та примирення і 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

«Вражає контраст ідей. Ікона, написана на ящику, вміст якого сіяв смерть, є відображенням боротьби сили війни та розрухи з силами вічності, добра і миру. Сама ікона сприймається як символ перемоги життя над смертю», — поділився своїм осмисленням побаченого директор Палацу культури Олександр Заболотний. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua