"Іменні залізничні квитки"

2 квiтня 2013

ПРЯМА ЛІНІЯ «УК»

Чим викликана необхідність запровадження іменних квитків? Коли у пасажирів при посадці в поїзд почнуть перевіряти документи, що посвідчують особу? Що таке електронні квитки та як і коли ними можна скористатися? На ці та багато інших запитань відповів гість редакції головний інженер головного пасажирського господарства Укрзалізниці Євген ДИХНЕ. 

Протягом години додзвонювачі змогли з’ясувати всі подробиці нововведення, яке не прижилося з першого разу. Нині, врахувавши всі недоліки попереднього досвіду, Укрзалізниця запропонувала систему, за якої ні час на придбання квитка, ні черги не зростатимуть. Окрім того, запровадження іменного квитка стане перехідним етапом до електронного. Наразі ж пасажирів найбільше цікавило те, як їм без проблем сісти в поїзд із проїзним документом нового зразка. Щоправда, не менше стурбовані й ті, у кого в кишені неіменний квиток.

Серед них Тетяна Романенко з Борисполя:

— Я придбала квиток задовго до нововведення. Звісно, в нього не вписане моє прізвище. Однак їхатиму я 10 квітня, тобто вже тоді, коли діятимуть іменні квитки. Чи не матиму я з цієї причини труднощів з посадкою у поїзд?

— Жодних проблем у вас не буде. Всі, хто придбав квитки до зазначеної дати, не мають показувати провіднику документи, що засвідчують особу. Пасажирові не доведеться нікому нічого доводити, адже на проїзному документі зазначено дату його придбання і провідник не вимагатиме посвідчення в того, хто не повинен його демонструвати. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua