"Імідж та діалог ідуть поряд"

Євдокія ТЮТЮННИК
22 жовтня 2014

Чернігівщина має всі можливості для створення привабливого інвестиційного іміджу. Це розвинена транспортна інфраструктура, поклади корисних копалин (нафти, газу, крейди, фосфоритів, бішофіту, торфу), підприємства паливно-енергетичного комплексу, історико-культурні та рекреаційні ресурси, високий науковий потенціал тощо.

Є й досвід реалізації різних проектів на основі державно-приватного партнерства. У сфері економічної співпраці область має підтримку міжнародних інституцій країн-партнерів, зокрема Словаччини, Польщі та країн Балтії.

Про це йшлося на Всеукраїнському форумі з актуальних питань залучення донорської технічної допомоги та грантів, реформи регіонального управління у сфері інвестиційної політики, розробки і впровадження програм підвищення конкурентоспроможності територій, який відбувся у Чернігові. За словами голови обласної ради Миколи Звєрєва, область має зміцнювати власні конкурентні позиції. І один із напрямів такої роботи — запровадження нових форм налагодження контактів між вітчизняними та закордонними інвесторами, підтримка активності місцевих підприємців у пошуку партнерів.

Головним у справі створення сприятливого інвестиційного середовища має стати прозоре ухвалення рішень місцевими органами самоврядування та виконавчої влади. І найголовніше — це відкритий діалог.

Відтепер регіон переходить на нові методи роботи, лідируючи серед областей, які розвиваються найбільш динамічно у сфері реформи управління та створення умов для масштабного залучення інвестицій.

«Ми повинні вести інвесторів від часу укладання коштів до того моменту, коли вони почнуть випускати продукцію, — зазначив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман. — Якщо раніше у них виникали проблеми то з реєстрацією, то з контролюючими органами, то тепер буде допомога».

У межах форуму відбулось урочисте підписання меморандуму між Чернігівською обласною держадміністрацією та USAID. Підписи поставили Сергій Журман та директор Програми USAID з розвитку державно-приватного партнерства в Україні Мік Мюллей. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua