"Імпорт замінять вітчизняні ліки"

12 квiтня 2013

ПОЗИЦІЯ. Забезпечення якості та доступності лікарських засобів для наших громадян — ключовий пріоритет керівництва держави та уряду. Про це сказав віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко у ході наради з питань розвитку вітчизняного фармацевтичного ринку.

На думку віце-прем’єра, конкуренція на вітчизняному фармацевтичному ринку дедалі посилюється, тож він стає привабливішим і для іноземних компаній. «Лише за минулий рік ринок зріс на 15% і становив 34,2 мільярда гривень. Вітчизняна фармгалузь також демонструє стійке зростання: торік підприємства реалізовували на внутрішньому ринку на 16,7% продукції більше, ніж у 2011-му», — передає слова Костянтина Грищенка його прес-служба.

А негатив він вбачає в тому, що з кожних десяти упаковок ліків, які продаються в аптеках, шість  українського виробництва, однак дві третини всіх коштів споживачів припадає на іноземних виробників, які продають такі ж препарати в кілька разів дорожче.

«Україна щорічно сплачує іншим державам понад два мільярди доларів за ліки, більшість яких ми в змозі виробляти власним ресурсом. Ми жодним чином не виступаємо проти імпортних ліків. Стратегічна мета керівництва держави — збільшити доступність лікарських засобів для українських громадян та розширити власне виробництво», — підкреслив він. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua