"Імпортного коксу побільшає "

1 листопада 2013

До кінця цього року Україна має намір збільшити квоти на імпорт коксу до 300 тисяч тонн з нинішніх 210, а також на поставки коксівного вугілля на 1 мільйон тонн. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов, коментуючи ухвалені урядом постанови «Про внесення зміни у додаток 8 до постанови Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року № 1201» (щодо забезпечення коксохімічних підприємств коксівним вугіллям), а також «Про внесення зміни у додаток 8 до постанови Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року № 1201» (щодо забезпечення металургійних підприємств коксом).

Знявши торгові обмеження, Україна виконає зобов’язання перед ЄС і СОТ.Фото з сайту mintrans.gov.ua

«Таким чином, Україна виконає вимоги Євросоюзу і Світової організації торгівлі про зняття торгових обмежень за цими товарними позиціями», — сказав перший віце-прем’єр. Він нагадав, що проблема імпортного коксу була одним з так званих «торгових подразників» у відносинах України та ЄС, яку, зокрема, порушували під час нещодавньої зустрічі Сергія Арбузова з Європейським комісаром з торгівлі Карелом де Гухтом, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.

«Ще одне зобов’язання України виконано, ще один крок зроблено до успіху Вільнюського саміту», — наголосив урядовець. При цьому він зазначив, що обмеження на поставки коксівного вугілля було введено у зв’язку з утворенням його надлишків на деяких підприємствах, що могло призвести до виникнення надзвичайних ситуацій.

 «Повернення і поступове відновлення імпортних квот — одне з очікувань Європейського Союзу напередодні підписання Угоди про асоціацію. Крім того, використання імпортного коксу збільшить ефективність роботи доменних печей і дасть змогу досягти якісніших показників випущеної продукції», — сказав Сергій Арбузов. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua