У Тростянецькому міському парку відкрили перший у Сумській області інклюзивний майданчик для дітей з особливим потребами.

Сучасні ігрові конструкції зведені за принципом універсального дизайну, що враховує потреби і особливості дітей різного віку з тими чи тими вадами здоров’я.

За словами заступника міського голови Тростянця Оксани Заяц, завдяки такому майданчику вдасться інтегрувати всіх діток Тростянецької громади, допомогти малятам з особливими потребами знайти друзів, розвинути навички спілкування.

Аби майданчик став реальністю, свої зусилля об’єднали насамперед працівники місцевого самоврядування. Так, торік Тростянецька міськрада виграла грант на 105 тисяч гривень, узявши участь у конкурсі «Ініціатива із застосуванням принципів універсального дизайну та доступності», що проводився Програмою «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні».

Заявка Тростянецької міської ради – а всього їх надійшло 84 - ввійшла до десятки кращих і здобула грант. Окрім цього, проект одержав співфінансування в розмірі 45 тисяч гривень від благодійного фонду "Friendly People", ще 36,5 тисячі гривень виділила Тростянецька міськрада.