"Інсценізація рейдерства як спроба уникнути відповідальності"

29 липня 2013

КОНФЛІКТ. Інформація про спробу рейдерського захоплення заводу будівельних матеріалів №1 у Новій Каховці, структурами Альфа-Банку, яку 26 липня поширила прес-служба заводу, не має нічого спільного з реальним станом речей. Про це повідомляють ряд інформаційних агенцій та електронних ЗМІ.

 Зокрема зазначається, що фінансова структура не має ніякого відношення до цієї події. А відео, яке поширила прес-служба заводу про спробу проникнення на підприємство невідомих осіб, скоріше всього є інсценізацією захоплення, яку поширили з ініціативи тих, хто хоче уникнути відповідальності за банкрутство підприємства. Тому банк звернувся з проханням розібратися з інсценізацією рейдерського захоплення заводу і притягнути до відповідальності справжніх її організаторів у Міжвідомчу комісію з питань захисту прав інвесторів з протидії незаконного поглинання, яку очолює перший віце-прем’єр Сергій Арбузов.   

Завод нині знаходиться в плачевному стані. Його доведено до банкрутства бувшим керівником підприємства Іваном Винником. За даними податкової міліції, протягом 2009-2011 років посадові особи підприємства організували схему з ухилення від податків в особливо крупних розмірах. Їх сума за вказаний період склала 90 мільйонів гривень.

А сума збитків на сьогодні по заводу становит  понад 250 млн грн. Кілька місяців співробітникам підприємства не виплачується заробітна плата.  У зв’язку з цим, Іван Винник відсторонений від виконання службових обов’язків.

Окрім того, як ідеться в повідомленнях ЗМІ, підконтрольні Івану Виннику структури одержали 19-мільйонні кредити в «Приватбанку», які не повернули досі. Також підприємство заволоділо протиправним шляхом майном компанії «Чумак» на 8 мільйонів гривень.

«З метою виведення підприємства з банкрутства та відновлення прибуткової діяльності був призначений новий директор — Микола Шиян. Але він не може приступити до виконання обов’язків у зв’язку з протидією з боку І. Вінніка, який узурпував владу на заводі і залучив до конфлікту співробітників правоохоронних органів області,— йдеться у повідомленні

Альфа-Банку, який є одним з кредиторів підприємства та зацікавлений у відновленні господарчої діяльності підприємства, його платоспроможності, врегулюванні всіх питань з співробітниками. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua