"Інтелект потребує винагороди"

22 червня 2013

АВТОРСЬКІ ПРАВА. Інтелектуальна й творча праця має належно оплачуватися, що буде забезпечено вдосконаленням правового регулювання та практики збору авторської винагороди за використання музичної й аудіовізуальної продукції.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко під час зустрічі з представниками асоціацій музичної та кіноіндустрії й організацій колективного управління.

Він наголосив, що проблеми, які існують у системі адміністрування роялті, стали однією з причин визначення Офісом торгового представника США України як держави, де не забезпечено належного захисту прав інтелектуальної власності.

При цьому віце-прем’єр підкреслив, що уряд у тісній взаємодії з громадськими організаціями та бізнес-асоціаціями планує вжити в найближчій перспективі низку заходів, які встановлять прозорість і чіткий порядок у сфері збору авторської винагороди. Він закликав численні організації колективного управління авторськими та суміжними правами і асоціації правовласників облишити традиційні чвари між собою та спільно долучитися до розробки змін у законодавстві, яке регулює ці питання.

«Наше спільне завдання — напрацювати правила, які гарантуватимуть, аби гроші, які сплачують заклади громадського харчування, дискотеки, кабельні оператори й інші комерційні підприємства за використання об’єктів інтелектуальної власності, в належному обсязі та оперативно розподілялися між українськими й іноземними виконавцями, кінокомпаніями, композиторами, записуючими компаніями й іншими власниками авторських і суміжних прав», — передає слова Костянтина Грищенка його прес-служба. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua