"Інтелігенція - Ернсту: А чи був «розіп’ятий хлопчик»?"

23 жовтня 2014

Учасники сесії російського Конгресу інтелігенції звернулися до керівника ВАТ «Перший канал» Костянтина Ернста з приводу «телефальшивок», передає УКРІНФОРМ.

Відповідний відкритий лист опублікований на сайті Конгресу «Проти війни, самоізоляції Росії, реставрації тоталітаризму»,

«Ні для кого не секрет, що провідні російські телекомпанії вдаються до різних фальсифікацій, висвітлюючи події під час української кризи. Автори цих фальшивок розділяють відповідальність за кров, що проливається в братській країні», – йдеться в заяві.

«Одним з найстрашніших прикладів таких фальсифікацій, перетворених буквально на символ терору, стала розповсюджена в липні «Першим каналом» брехня про нібито розіп’яту Нацгвардією України в Слов'янську трирічну дитину», – зазначають діячі культури.

«Ми закликаємо Вас зняти з совісті колективу «Першого каналу» і своєї совісті хоч би частину провини за цю фальшивку. Скажіть правду! Розпорядіться провести службове розслідування про причини потрапляння явних фальшивок до ефіру, про те, чому дуже швидко дізнавшись про брехливість повідомлень, редакція не взялася дезавуювати їх, попри те, що вже вибухнув публічний скандал», – наголошують росіяни.

Російські інтелігенти не сумніваються, що самоочищення редакції «Першого каналу» послугує вражаючим сигналом для інших журналістів. «Але головне – це буде конкретним знаком Україні та всьому світу, що Росія прагне до припинення конфронтації, до реального мирного діалогу», – йдеться у зверненні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua