"Інтереси держави – передусім"

29 серпня 2014

Володимир МОЙСЕЄНКО
для «Урядового кур’єра»

Як зазначив в інтерв’ю УНІАН керівник Державної авіаційної служби України Денис Антонюк, завдяки новому нормативному документу, підготовленому його відомством, процедура призначень на авіарейси стане прозорою і об'єктивною.

«Готовий до затвердження «Порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній» спрямований передусім на підтримку державних інтересів», – зазначив він.

На переконання очільника Державіаслужби, важливими критеріями визначення конкурентних переваг авіакомпаній під час конкурсного отримання дозволів на виконання рейсів будуть «сума сплачених до держбюджету України податків та кількість створених в Україні робочих місць».

«Процедура буде грунтуватися на зрозумілій усім формулі, вплив суб'єктивних чинників під час вибору переможця буде мінімізовано», – заявив Денис Антонюк.

Глава відомства також зазначив, що документ важливий також і з точки зору інтересів регіональних аеропортів.

«Упевнений, що ми зобов'язані каталізувати розвиток невеликих українських аеропортів. Формула розрахована так, що авіакомпанія, яка літає, наприклад, з Києва в Чернівці, отримає удвічі більше призначень, ніж авіакомпанія, яка літає з Києва в Одесу. Економічне становище в Україні не найкраще, але я впевнений, що позитивні зміни не за горами, – заявив Антонюк. – Кількість перевезених пасажирів торік становила 8 мільйонів осіб. Це величезний ресурс, у якого є серйозний потенціал зростання».

Нагадаємо, що раніше голова Державіаслужби заявив, що зміни правил видачі дозволів українським авіакомпаніям на маршрути позитивно позначиться на безпеці польотів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua