"Інтернет на кухні стає нормою"

14 лютого 2014

Забезпечення підприємств реального сектору економіки достатньою кількістю IT-фахівців, гармонізація стандартів освіти відповідно до потреб галузі, рівень викладання іноземних мов і рівень розвитку інтернет-інфраструктури у вітчизняних університетах та інститутах — від вирішення саме цих питань залежатиме успішний розвиток інформаційних технологій в Україні. Про це йшлося під час наради з питань розвитку IT-освіти під головуванням віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка.

Одним з ключових чинників, що впливає на розвиток сфери інформаційно-комунікаційних технологій, є забезпечення підприємств достатньою кількістю кваліфікованих фахівців. Костянтин Грищенко наголосив на необхідності гармонізації освітніх і професійних стандартів з урахуванням практичних потреб галузі, підвищенні рівня викладання іноземних мов та збільшенні конкуренції серед абітурієнтів під час вступу до вищих навчальних закладів, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Окрему увагу під час наради надано питанням розвитку електронних бібліотек в Україні й інтернет-інфраструктури вишів. «Переконаний, що цього року відсоток університетів, які повноцінно користуються електронними бібліотечними ресурсами, — і міжнародними, і вітчизняними, істотно зросте», — оптимістично заявив віце-прем’єр.

Важливим є й рівень покриття мережею Wi-Fi університетських кампусів, лабораторій та гуртожитків. «У наш час доступ студентів до Інтернету як джерела інформації вкрай важливий для навчального процесу. Доступ до Інтернету вже не є чимось надзвичайним і недосяжним. Це базовий інструмент для роботи і навчання студентів, поглиблення знань, пошуку та поширення нових ідей. Рівень проникнення Інтернету у вищих навчальних закладах хоча й вищий за середній, але ще далекий від того, якого досягнуто в провідних ВНЗ світу. Переконаний, що впродовж 2014 року ми можемо просунутись у цьому питанні і довести рівень поширення Інтернету в гуртожитках, кампусах, лабораторіях, корпусах вітчизняних університетів до провідного міжнародного рівня — повного покриття мережею Wi-Fi місць, де навчаються і проводять час студенти. І для цього не потрібні якісь шалені кошти. Це цілком реально зробити силами самих вищих навчальних закладів», — сказав Костянтин Грищенко, доручивши Міністерству освіти і науки, представникам профільних ІТ-асоціацій та університетів попрацювати разом і віднайти можливості для збільшення точок Wi-Fi у найбільших університетських гуртожитках і кампусах.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua