"Інваліди та учасники війни подорожуватимуть безплатно"

26 квiтня 2013

Вадим ВИГОВСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»

ІНІЦІАТИВА. Протягом  травня інваліди (I—III груп) та учасники Великої Вітчизняної війни можуть здійснити необмежену кількість безплатних поїздок у вагонах першого класу всіх поїздів Інтерсіті+. Така пільга їм надається у рамках благодійної акції «Ми пам’ятаємо», яку підтримала Рада Укрзалізниці.

У поїздах Інтерсіті+ знайдуться безплатні місця для інвалідів. Фото з сайту mtu.gov.ua

Отож з 1 по 31 травня 2013 року згаданим категоріям надається право нелімітованого безплатного проїзду в усіх поїздах Інтерсіті+, які курсують з Києва до Дніпропетровська, Донецька, Львова та Харкова. Завдяки тому, що до проведення акції також долучився кетерінг-партнер Української залізничної швидкісної компанії — Торговий дім «Робікон», усіх ветеранів забезпечать безплатними продуктовими наборами та чаєм. Особам, які їх супроводжуватимуть (не більше 1-ї людини), надається 50%-на знижка на проїзд. Благодійна акція не поширюється на вагони 2-го класу Інтерсіті + та на інші поїзди. Щоб здійснити безплатну поїздку, інваліди та учасники Великої Вітчизняної війни повинні пред’явити у залізничній касі відповідне посвідчення за формою, що діяла на 01 січня 1992 року, і отримати в  залізничних касах безплатні квитки на період травневих перевезень.

Варто нагадати, що відповідно до встановленого переліку пільг, інваліди Великої Вітчизняної війни I і II груп мають право на безплатний проїзд (туди та назад) у поїздах далекого слідування лише раз на рік. Щодо інвалідів ІІІ групи та учасників війни, то вони можуть обрати або проїзд один раз на рік з 50%-ною знижкою, або безплатний проїзд один раз на два роки (туди та назад). У цих випадках їм надаються безплатні талони на проїзд залізничним транспортом.

У прес-службі залізничного відомства пояснили, що завдяки акції «Ми пам’ятаємо» перелічені категорії громадян мають можливість заощадити талони, які дають право на пільговий проїзд, і використати їх в інший період, а протягом травня безплатно подорожувати швидкісними електропоїздами Інтерсіті+.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua