"Інвестиції для вітчизняної сої"

Владислав КИРЕЙ
15 жовтня 2014

Уже нинішнього року в Золотоноші на Черкащині розпочнеться будівництво заводу з переробки сої. Нове підприємство перероблятиме її на олію та шрот, який широко використовується у сільському господарстві як високоякісний продукт для годівлі тварин. Він за своєю  біологічною цінністю близький до білків тваринного походження.

Вартість проекту 30 мільйонів євро, а саме будівництво заводу розраховане на два роки. Тож роботу завод почне у ІІІ—ІV кварталі 2016-го і забезпечить роботою майже 400 людей.

Як розповів директор ТОВ «СПЕЦ-АГРО-СОЯ» Олег Опришко, який взявся за спорудження нових потужностей, реалізовувати проект розпочнуть уже в листопаді — грудні. Нині завершується оформлення договору оренди земельної ділянки площею 8 гектарів під будівництво заводу. Надати супровід в оформленні дозволів, інших необхідних документів та вести інвестора під час реалізації проекту, щоб убезпечити від бюрократичної тяганини та корупційних схем, взялася облдержадміністрація. Сторони підписали меморандум про співпрацю.

Самі підприємці були приємно здивовані позитивним інвестиційним кліматом у регіоні та швидкістю оформлення дозвільних документів до підготовки запуску проекту, провівши аналогію з Європою. До того ж Черкащина — дуже зручний регіон стосовно логістики і розвинутий аграрно, що в реалізації проекту є ключовим моментом. А щодо ризиків у складний час, то дніпропетровські інвестори зауважили: війна війною, а життя не може стояти на місці. Тим паче,  що додаткові капіталовкладення і створення нових робочих місць — це один зі способів допомоги національній економіці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua