ІНФРАСТРУКТУРА. Президент Віктор Янукович взяв участь в урочистому відкритті багаторівневої транспортної розв’язки на 128-му кілометрі автомобільної дороги Київ — Чоп у Житомирській області. Глава держави привітав присутніх із цією подією, яку він назвав «невеличким святом». «Будівництво цієї дороги — приклад співпраці з Україною Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, турецьких будівельних компаній, і це ті інвестиції, які підійматимуть рівень економіки нашої держави, змінюють її обличчя на краще», — сказав він під час церемонії.

Дорога у Євросоюз: такі плоди співпраці України і Європейського банку реконструкції та розвитку. Фото з сайту president.gov.ua

Віктор Янукович наголосив, що цього року в Україні збудовано 1,5 тисячі кілометрів автошляхів — удвічі більше, ніж  2010-го. За його словами, наступного року в нашій державі планується збудувати 2 тисячі кілометрів доріг. «Такі темпи треба зберігати на майбутнє»,— переконаний Президент.

Глава держави також зазначив, що у 2011 році держава спрямувала 14 мільярдів гривень на добудову об’єктів інфраструктури. «Я хочу, щоб ми вірили у власні сили — ми здатні будувати державу», — наголосив він. Окрему увагу Президент звернув на важливість будівництва сільських доріг.

На церемонії відкриття транспортної розв’язки Віктор Янукович, віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков та голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук перерізали символічну стрічку, після чого по новій дорозі проїхала колона вантажних машин.