"Інвестиції в якість життя"

22 травня 2014

У ході зустрічі віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана і голови підрозділу кредитних операцій для країн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії Європейського інвестиційного банку Маріон Хьоніке обговорено актуальні питання співпраці уряду України та Європейського інвестиційного банку.

Володимир Гройсман наголосив, що Кабмін послідовно і наполегливо проводить курс економічних і соціальних реформ, спрямованих на поліпшення життя громадян. Саме тому Україна зацікавлена в отриманні додаткових фінансових ресурсів ЄІБ для проектів модернізації й розвитку енергетичного сектору, транспортної, міської інфраструктури тощо. На думку віце-прем’єра, особливо актуальні для країни сьогодні проекти в галузі енергозбереження, бо це питання не тільки економії коштів, а й безпеки країни.

Ішлося також про необхідність розширення для органів місцевого самоврядування доступу до проектів, спрямованих на розвиток місцевої інфраструктури. «Це інвестиції в якість життя, тому це дуже важливий напрямок», — наголосив Володимир Гройсман.

Маріон Хьоніке зазначила, що такі проекти цікаві для Європейського інвестиційного банку. За її словами, крім тих проектів, які вже сьогодні реалізує ЄІБ в Україні (6 проектів на стадії реалізації на суму 1,142 мільярда євро; 3 проекти на стадії підготовки, сума позик ЄІБ за якими становить 319,2 мільйона євро), банк має намір упроваджувати й інші проекти розвитку. «У нас амбітні плани щодо розширення в подальшому нашого портфеля взаємодії для здійснення нових ініціатив», — повідомила вона.

Також сторони обговорили деякі питання реалізації проекту будівництва Бескидського тунелю та інших проектів, які вже підтримує Європейський інвестиційний банк.

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства нагадує, що 19 травня цього року було підписано гарантійну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про надання позики обсягом 55 мільйонів євро на будівництво Бескидського тунелю. Цей проект ЄІБ фінансує спільно з ЄБРР.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua