"Італія допоможе Україні з реформами"

8 липня 2014

Італія готова надавати широку підтримку Україні, аби допомогти їй подолати різноманітні виклики, з якими може стикнутися наша країна під час реформ.

Про це заявила у вівторок міністр закордонних справ Італії Федеріка Могеріні на спільному брифінгу з главою українського МЗС у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми також обговорили з міністром закордонних справ Клімкіним можливості сприяння з боку італійського уряду амбітній програмі реформ України: на політичному, інституційному рівні. ... Для нас важливе завдання - надавати сприяння Україні на цьому шляху, особливо тоді, коли попереду ще осінні місяці, які також можуть бути досить важкими. Але власне нашим завданням буде допомагати Україні на цьому шляху, щоб пережити всілякі виклики, пережити їх без зайвих проблем. У цьому Україна матиме всіляку підтримку з боку Італії", - сказала Могеріні.

Водночас вона зазначила, що рівень засідань українсько-італійської економічної комісії було підвищено. Віднині вона засідатиме на рівні міністрів.

Крім того, Італія, за словами Могеріні, сподівається на підписання низки угод з Україною упродовж наступних шести місяців, утім яких саме, міністр не уточнила. "Наші країни мають тривалий досвід побратимських відносин, як на регіональному рівні, так і на рівні міст. Сподіваюся, що цей досвід буде продовжено", - додала дипломат.

Нагадаємо, свій перший іноземний візит як представниця країни, що головує в ЄС, міністр закордонних справ Італії Федеріка Могеріні здійснила саме до Києва. Своє головування у ЄС Італія розпочала 1 липня. Воно триватиме до 31 грудня.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua