"Івано-Франківщина формує окремий батальйон"

Світлана ІСАЧЕНКО
27 березня 2014

Створена на Івано-Франківщині Рада оборони, об’єднавши зусилля влади і громади, розгорнула чіткі активні дії з мобілізації. Обласний мобілізаційний фонд закумулював 18 мільйонів гривень. Левову їх частку забезпечив бюджет області. Цей ресурс дає можливість Прикарпаттю включитися у фінансування масштабних мобілізаційних заходів за чітко регламентованими статтями. 

— Ми проаналізували наші регіональні програми, залишили тільки вкрай необхідне для життєдіяльності краю. Решту фінансів спрямовуємо на виконання розробленої облдержадміністрацією цільової програми фінансування мобілізаційних заходів. Розуміємо, що зараз у нас немає важливішого питання, як протистояти агресору, — наголошує голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко. Оптимізацію місцевих бюджетів провели райони області, віднайшовши ще 7 мільйонів гривень. Тільки-но суспільно-політичне становище в державі стабілізується (дай Боже, щоб це сталося якомога швидше), ці кошти повернуть розпорядникам. Якщо ж ситуація ускладниться, Рада оборони області звертатиметься до обласної ради з проханням про додатковий перерозподіл бюджетних ресурсів.

Наразі завдяки цим коштам область створює окремий батальйон, перший з трьох загальною чисельністю 1500 осіб, які сформують відповідно до розпорядження Міноборони України. Рада оборони області вже виділила фінанси на придбання одягу, засобів гігієни для особового складу батальйону. Триває облаштування майданчиків для військових навчань, розташування техніки, зберігання пального.

До нового військового формування увійдуть переважно громадяни, які перебувають у військовому резерві. Кадрові військові з частин, що дислокувалися в області, вже виїхали нести службу на передовій.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua