"Із МВФ усе оптимістично"

31 жовтня 2013

Прем’єр-міністр Микола Азаров оптимістично оцінює консультації, проведені керівництвом фінансово-економічного блоку уряду та Національного банку з місією Міжнародного валютного фонду. На заключній зустрічі з місією МВФ глава уряду заявив: «У цілому я оптимістично розцінюю перебіг ваших консультацій і вважаю, що компроміс можливий, і ми в ньому зацікавлені». У цьому контексті Микола Азаров додав, що Кабінет Міністрів готовий продовжити співпрацю з Фондом. «Ми завжди розглядали співпрацю з МВФ як важливий елемент нашої економічної політики. Особливо вона важлива зараз, напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС», — передає його слова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Також Прем’єр підкреслив, що попри непросту фінансово-економічну ситуацію Україна вчасно розраховується за попередніми траншами МВФ.

У свою чергу, голова місії МВФ Ніколай Георгієв констатував, що головні цілі співпраці з Україною залишаються незмінними. «Тобто сформулювати і втілити у життя комплексний пакет заходів економічної політики, що дадуть змогу розв’язувати проблеми України, які лежать у зовнішньоекономічній площині, а також дадуть поштовх для відновлення економічного зростання», — пояснив він позицію місії. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua