"Його увічнив народ"

11 червня 2013

ПАМ’ЯТЬ. Президент Віктор Янукович учора зустрівся з рідними двічі Героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта Георгія Берегового.

Глава держави підкреслив важливість вшанування героїв Великої Вітчизняної війни і  зазначив, що в Україні докладається максимум зусиль для увічнення пам’яті про подвиг воїнів Великої Вітчизняної. «Ми проводимо значну роботу для того, щоб молоде покоління, школярі пам’ятали про цей безсмертний подвиг. Він повинен жити в пам’яті майбутніх поколінь», — підкреслив Президент.

«На мою думку, ця пам’ять має жити вічно, і вона буде жити», — цитує слова глави держави прес-служба Президента, який також подякував братові Георгія Берегового Михайлові за мужність і героїзм, виявлені ним у тяжких боях. «Ви як учасник цієї війни пройшли через страшні іспити у своєму житті. Вам теж низький уклін і дай Боже вам здоров’я», — сказав Віктор Янукович.

На зустрічі також були присутні син Георгія Берегового Віктор, донька Людмила, племінники Віктор та Ірина. Перед зустріччю з Президентом вони вранці поклали квіти до пам’ятника славетному родичу на алеї Воїнської Слави в Києві.

До слова, мало кому відомо, але наш славетний земляк — єдиний з Героїв Радянського Союзу, який отримав першу нагороду за подвиги в небі Великої Вітчизняної війни, а другу — у мирний час за політ у космос.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua