На Херсонщині відкрили п’ятий навчально-практичний центр із підготовки кваліфікованих робітників. На базі Олешківського професійного ліцею почав працювати центр із підготовки кваліфікованих швачок, кравців і закрійників. Тут навчатимуть і робітників підприємств швейного напряму, майстрів виробничого навчання та викладачів професійної підготовки. Заклад надаватиме послуги з перепідготовки незайнятого населення, підвищення кваліфікації.

Для створення центру навчальному закладу передбачено субвенцію 446 тисяч гривень, яку було спрямовано на придбання обладнання, матеріалів та устаткування. За словами заступника голови Херсонської облдержадміністрації Євгена Рищука, нинішній захід, безперечно, знаковий, адже підготовка кваліфікованих кадрів — один з важливих чинників економічного зростання. До кінця року в області планують відкрити ще сім навчально-практичних центрів.

До колективу та учнів Олешківського професійного ліцею звернувся голова правління ТОВ «Швейна фабрика «ВіД» Володимир Дармороз, який наголосив, що обладнання, яке має центр, дає змогу створити умови, наближені до сучасного швейного виробництва. А директор Олешківського професійного ліцею Ольга Хайдарова зазначила, що створення такого центру дасть змогу підняти престиж професій швейного виробництва.

Новий сучасний центр прийняв перших вихованців. Фото надав автор

З нагоди відкриття центру вихованці навчального закладу підготували святковий концерт і демонстрацію колекції одягу власного виробництва.