"Кадри з Євромайдану побачили на «Греммі»"

10 лютого 2015

У неділю в Лос-Анджелесі відбулося  вручення статуеток лауреатам щорічної музичної премії «Греммі». Тріумфатором 57-ї церемонії став молодий британський виконавець Сем Сміт. 22-річний співак, який минулого року випустив дебютний альбом, отримав одразу чотири нагороди в номінаціях: «Найкращий запис року», «Найкраща пісня року»,  «Найкращий вокальний альбом у стилі поп» та «Найкращий новий виконавець».

Однак і ветерани сцени не залишилися без омріяних статуеток. Зокрема американська співачка Бейонсе цього року забрала додому три статуетки за:  «Найкращу пісню у стилі R&B», «Найкращий виступ» та  «Найкращий альбом об’ємного звучання».

Також подвійну перемогу отримав виконавець Beck. Його платівка «Morning Phase»  визнана «Альбомом року» та «Найкращою рок-платівкою».  А Lady Gaga перемогла у номінації «Найкращий традиційний поп-альбом». Епатажна зірка удостоїлась нагороди разом з Тоні Беннеттом, з яким і записала платівку «Cheek To Cheek».

У номінації «Найкращий реп-альбом» прогнозовано  переміг Емінем, який також  отримав нагороду за «За найкращий реп-дует» — пісню «Монстр», записану разом з Ріанною.

Загалом було вручено 83 статуетки.

«Греммі» вважається однією з найпрестижніших музичних премій у світі. Вона присуджується Американською академією звукозапису з 1959 року. Саме члени академії шляхом голосування визначають переможців.

Побачили на сцені «Греммі» й український Євромайдан. Як повідомив медіапортал української діаспори, американський кантрі-співак Ерік Чьорч  фоном для  своєї пісні «Поверніть моє рідне місто» використовував відеокадри  світових революцій.  Серед інших полум’яних зйомок на сцені найпрестижнішої музичної нагороди світу «Греммі» транслювали і моменти української Революції гідності.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua