"Камчатка в сніговому полоні"

20 березня 2013

НЕГОДА. На Камчатський край Росії обрушився потужний циклон.

У ніч на 20 березня тільки в одному Петропавловську-Камчатському випало близько 48 мм снігу, що перевищує півмісячну норму. Через стихію вже півдня закритий єдиний великий в краї аеропорт Єлізово, який пов’язує Камчатку з великою землею. Школярів достроково відправили на весняні канікули, були відкладені весілля і тимчасово заборонений рух особистого автотранспорту, передає ТСН з посиланням на gazeta.ru.

Зокрема, така заборона була введена не тільки на трасах півострова, але й у містах – Петропавловську-Камчатському і Єлізово.

Видимість на дорогах регіону не перевищувала 50 метрів. Снігоприбиральна техніка не могла впоратися з розчищенням навіть центральних доріг. Крім цього, серйозну небезпеку приховують і можливі сходження лавин. Одна з них зійшла прямо на перехрестя вулиць Сапун гора і Океанська в крайовому центрі.

Через сильну завірюху машини «швидкої допомоги» часто не можуть пробитися через сніг. Тому разом із лікарями на виклики виїжджають рятувальники на снігоходах, до яких кріпляться криті нарти для транспортування хворих у лікарні. Також для допомоги лікарів виділені два всюдихода.

Рятувальникам і військовим також вдалося визволити зі сніжного полону близько 65 автомобілів, які застрягли на занесених снігом дорогах.

Серйозні проблеми виникли і у лікарів, які не можуть дістатися до пацієнтів на звичайних машинах. «Через те, що далеко не на всіх дорогах крайового центру можна проїхати на автомобілі "швидкої допомоги", рішенням начальника ГУ МНС Росії по Камчатському краю були виділені два прохідних всюдихода і кілька снігоходів з критими нартами – для доставки лікарів «швидкої допомоги» на виклики», – повідомили в МНС. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua