ІНФРАСТРУКТУРА

Керівництву Києва та Київської області необхідно якнайшвидше вирішити питання щодо будівництва очисної станції на правому березі Дніпра. На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов під час наради з питань технічного стану столичного каналізаційного господарства та перспектив його розвитку.

Урядовець висловив стурбованість тим, що Київ має тільки Бортницьку станцію аерації, яка до того ж потребує термінової реконструкції. "Таку ситуацію можна порівняти із пороховою діжкою, на якій ми всі з вами сидимо... Тому необхідно якнайшвидше вирішити питання щодо будівництва очисної станції на правому березі", - цитує слова віце-прем'єра його прес-служба.

Крім того, наголошено на терміновій необхідності модернізувати метантенки Бортницької станції, а також перевірити технічний стан дюкерних переходів каналізаційних колекторів, які проходять під Дніпром, аби запобігти викидам шкідливих стоків.

У підсумку головному управлінню комунального господарства КМДА та ПАТ "АК "Київводоканал" доручено розробити Регіональну цільову програму "Каналізація міста Києва на 2012-2020 роки".