"«Капітошці» газ не потрібен"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
7 листопада 2014

На одній з останніх сесій Рівненської обласної ради з’явилися незвичні гості — дошкільнята з мамами. Вони приїхали із села Курозвани Гощанського району, щоб привернути увагу депутатів: дитсадок у селі давно готовий, але відвідувати його діти не можуть через борги держави перед будівельниками.

Борги утворилися ще торік, погасити їх мали в 2014-му. Не склалося. Тож громада власним коштом опалювала дитсадок минулої зими, а діти лише заздрісно поглядали на сучасну споруду.

— Іншого шляху, ніж розрахуватися з обласного бюджету за вже зведені об’єкти, серед яких і цей дитячий садок, у нас немає. Ми ж добре знаємо, на що нині змушена витрачати кошти держава. Врешті-решт, робимо це для своїх дітей, — сказав голова облдержадміністрації Сергій Рибачок.

Саме таке мудре рішення прийняли обласні депутати. Тож нині в «Капітошці» — довгоочікуване новосілля. Тут сучасний харчоблок, санвузли, меблі та головне — власна котельня на твердому паливі. Тож жодні газові диверсії півсотні малюків не страшні.

— На це відкриття ми чекали три роки, змушені були брати дітей із собою на роботу. Тепер завдяки розв’язанню проблеми навіть у складний для України час наші діти мають повноцінну дошкільну підготовку та комфорт, якому й городяни позаздрять, — каже місцева жителька Олеся Мосійчук. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua