КАНІКУЛИ!

У центрі Харкова запрацював незвичайний парк розваг

За традицією, літній розважальний комплекс прописався у першій столиці  на майдані Свободи. Тут дітей зустрічають персонажі улюбленої казки «Буратіно», виготовлені з пап’є-маше.  За розмірами вони не поступаються минулорічним динозаврам, але не видають гучних звуків, тож  їх не бояться і охоче з ними граються та фотографуються як школярі, у яких розпочалися літні канікули, так і малеча. Наприклад, фігура Карабаса-Барабаса сягає аж 13 метрів заввишки, а інші герої цієї казки «виросли» до чотирьох метрів.

Не менш приваблюють дітвору й квіткові скульптури черепахи, жирафа, лелеки, біля яких також  збираються черги бажаючих сфотографуватися.   На майдані працюють водні атракціони, які благодатно прохолоджують у літню спеку юних відпочивальників і навіть діє зоопарк. Тут діти, до речі, можуть поспілкуватися з дикобразом, совою, черепахою, лисицею, кроликом та іншими тваринами пересувної групи Харківського зоопарку. Контакт з ними можна встановити лише зоровий, оскільки їх не дозволяють діставати з кліток. Але дітей це не засмучує — вони товпляться біля птахів та звірят і «наводять мости» дружби. 

Родзинкою ж парку розваг  стали російсько-український цирк «Бім-бом» і театр Карабаса-Барабаса.  У будні, як розповіли фахівці міського департаменту культури,  в цирку йтиме одна вистава, а у вихідні — дві. В театрі ж гратимуть дві вистави щоденно. Квитки на всі заходи протягом місяця надаватимуться харків’янам безкоштовно прямо з дерева Поля Чудес, де примостилася каса.

Справжня казка триватиме на майдані Свободи аж до кінця червня.