"Карате з поштарською сумкою"

Олександр ВЕРТІЛЬ
15 жовтня 2014

Нещодавно керівник Сумської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Володимир Криштоп  вручив Подяку дирекції та грошову винагороду  листоноші з міста Ворожба Білопільського району Ларисі Суховєровій — за сміливість, мужність і сумлінне ставлення до службових обов’язків.

…Того дня трапилася пригода, яка могла мати інший, далеко не кращий фінал, але допомогла одна спортивна обставина. Лариса, як завжди, поспішаючи  на свою виробничу дільницю, збиралась перейти вулицю. Несподівано ззаду підійшов невідомий чоловік, ухопив за волосся і прошипів, аби негайно віддала гроші. Жінка зрозуміла, що той не жартує і,  повернувшись до нього, водночас звільнила руки від велосипеда з поштарською сумкою. Хтось, можливо, і розгубився б, але тільки не Лариса. Швиденько заламала руки нападникові, блискавично кинула його через плече, заїхала кулаком у пику, а насамкінець двічі добряче стусонула ногою. Тобто впоралася за якісь секунди.

Сама ж, піднявши велосипед, помчала через дорогу до найближчого міліцейського відділення, де склала відповідну заяву. Там  правоохоронці  показали кілька портретних світлин, на одній з яких упізнала кривдника. Останній щойно «відтрубив»  4-річний термін ув’язнення, однак навіть не встиг стати на облік у правоохоронних органах. Швидше за все, його чекає нова ходка до старих місць.

А щодо самої Лариси, то її виручило знання прийомів карате, яким вона займалася після школи за підтримки рідного брата. І хоч звідтоді минуло майже півтора десятиріччя, все ж у небезпечний момент набуті навички «прокинулися» і безвідмовно спрацювали.

Зв’язківці горді за вчинок колеги. Адже вона не тільки врятувала гроші, а й провчила ласого на швидкі заробітки.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua